Loskaton SLUSH - we like slush, don't we?

Slush is the leading startup conference in Northern Europe and Russia.
— www.slush.fi

Tuhansia ihmisiä Kaapelitehtaalla. Viisi stagea, kaksi päivää. Plus bileet, sivutapahtumat, pre- ja postpirskeet.

Vanhoille ihmisille tulee hakematta mieleen vuosituhannen vaihde, tai 80- ja 90-lukujen taite. Tulkoon vaan, ja vaikka kohinassa, kuohunnassa ja kaikessa Slushin pöhinässä onkin paljon samoja piirteitä kuin silloisissa hypetyksissä, silti tämä on hieno ilmiö.

Hienoa menossa oleva yleinen ja maanlaajuinen start-up -tohina on erityisesti siksi, että yhä useammin ja useammin hyvin koulutetut, lahjakkaat nuoret näkevät edessään mielettömiä mahdollisuuksia, huippumielenkiintoista työtä ja valloitettavana koko maailman. Tämähän on puhdasta "I CAN" -asennetta! Slushissa tämä tietysti huipentuu. Ehkä osa tätäkin juttua on myös se pieni ja hyvin suomalainen hieman vino twist - minusta se näkyy vaikkapa siinä, että tapahtuman nimeksi pannaan "loska". Osa identiteettiämme?

En tiedä, miten moni Slushissa olleesta 1200 start-upista oli suomalaisia. (Westerbacka taisi twiitata, että hauskaa, kun Slushissa on enemmän ruotsalaisia start-uppeja kuin missään aiemmassa tapahtumassa.) Lattialla näytti kuitenkin siltä, että suomalaisilla oli enemmistö standeistä. Minusta onkin aivan selvää, että tällä isolla start-up-aallolla on paljon merkitystä Suomen tulevaisuudelle. Ei vielä tämän päivän työpaikkojen määränä, vaan muuten. Minulle Slush konkretisoi unelmia, mahdollisuuksia, osaamisen ja "kykenemisen" asennetta. Väistämättä se saa kasvavan määrän nuoria innostumaan. Varsinainen työ tulee tietenkin tapahtumaan muualla, myöhemmin ja näkymättömämmin.

Moni pieni yritys saa rahoituksensa Slushin tapaamisten kautta. Sijoittajille - lähinnä rahastoille - Kaapelitehdas oli nyt loistava paikka tavata kymmeniä uusia firmoja. Huikea tehokkuus, jota sijoittajat eivät monessa paikassa saa, ja siksi tulevat Helsinkiin.

Tapahtuma on siis hyvä juttu nuorille yrittäjille ja sellaisiksi unelmoiville. Ja se on nykyisessä laajuudessaan loistava juttu ammattisijoittajille. Vaikka Slush ei annakaan tavalliselle yksityissijoittajalle tai kotimarkkinoihin keskittyvälle yritykselle oikeastaan mitään - siitä huolimatta on kaikki syy sanoa: hienoa, että on Slush! Onneksi olkoon!

This has been yet another amazing year of Slush in the cold and dark Helsinki, and big thanks for that go to our great audience and all the startups, investors and partners who helped us to make this happen.
— www.slush.fi