Työaikaseurantaa

Kohta on ensimmäinen kvartaali aherrettu yrittäjänä Elfhillissä, meidän omassa yrityksessämme. Pentillä yrittämisestä on tosin jo reippaan kahden vuoden kokemus. Siirtymistäni hänen työkaverikseen oli kyllä suunniteltu jo jonkin aikaa ja elokuussa astelimme sitten yhtä jalkaa toimistollemme Oravannahkatorille. Sitä ennen oli kesän alussa toimisto siivottu perinpohjin ja tavarat laitettu järjestykseen – kiitos Liinu! – sekä vietetty pitkä kesäloma helteessä laiskotellen!

En oikeastaan tiennyt, mitä tai mikä odottaa, vaikka olimmekin etukäteen miettineet, mistä minulle löytyisi se luonteva oma paikka uutena elfinä. Kun valokuvauksen ja yritysten taloudellisen neuvonannon edelleen hoitaa se toinen puoli yrityksen henkilökunnasta huomattavasti minua paremmin :) Aiempaa kokemusta minulla on johdon assistenttitehtävistä ja siinä toimessa yleismiesjantus-mentaliteetti on ehdoton etu: ”ei kuulu mulle” on frekvenssisanaston häntäpäätä. Sama asenne on hyvin sovellettavissa näihinkin hommiin. Humanistin koulutuksen saaneena numerot ovat aina olleet minulle kirjaimia vieraampia, niinpä huomaankin hoitavani yrityksen laskutusta, tilitoimistoyhteistyötä ja vakuutusasioita. Lisäksi avustan erilaisissa kuviin liittyvissä projekteissa ja, kuten aikaisemmissakin töissäni, teen sitä mitä eteen tupsahtaa. Ja sparraamisessa olen tosi hyvä! Kuten myös kameralaukun kantamisessa.

Monet ovat kyselleet, miten luonnistuu näin tiivis yhteiselo: aamulla yhdessä toimistolle, koko päivä melko tiiviisti yhdessä, yhdessä kotiin, ja huomenna sama uudelleen. Vielä kun liikunta- ja kulttuuriharrastuksetkin ovat kokolailla yhteisiä. Minä tosin lisäksi laulan kuorossa, puolisolla on siinä fanittajan osa. Mutta hienosti on sujunut! Minulla on erinomainen työkaveri, avulias ja pitkäpinnainen! Erittäin hauskaa on, kun käymme koko henkilöstön voimin päivittäin lounaalla :). Joskus yhdistämme siihen vaikkapa taidemuseokäynnin. Meillä on firmassa hyvä tiimihenki, nauramme paljon ja kehittelemme omituisia ideoita, kuten nyt nuo kellokortit. Sen verran olemme saaneet töitäkin tehtäviksi, että aamupuuroryyneissä pysytään. Särvinmustikat ovatkin kantahämäläisiltä soilta itse poimittuja.

Ja hei, meitähän saa käydä tervehtimässä, juttelemassa niitä näitä ja ihan muuten vain – murukahvia tarjotaan aina, välistä saattaa saada korppujakin. Tai voi soittaa tai kirjoittaa. Hyväntuulinen henkilöstömme toivottaa vierailijat tervetulleiksi!

Lopuksi ihan itsekkäästi toivotan Elfhillille onnea ja menestystä ja paljon hommia tulevaisuudessakin. Sekä koko henkilöstölle riemukkaita hetkiä vaihtelevien ja mielenkiintoisten toimeksiantojen parissa!