Helmen harmaat päivät

Helmikuun sanotaan saaneen nimensä puun oksien jäähelmistä, joita syntyy Etelä-Suomessa, kun tammikuun lopun suojasään jälkeen pakkanen taas äkkiä kiristyy (Wikipedia). Tänä vuonna tämäkin on toisin - ei kiristy pakkanen. 

Usva ja sumu ovat tietysti kuvientekijän ystäviä. Siispä suttuisen harmaaseen vesitihkuun kastelemaan itsensä ja kamera!

Haukilahden ranta Espoossa on hiljainen ja lähes autio. Saaret hukkuvat sumuun, on kuin olisi suuren meren rannalla. Muutama mies palaa kalasta - ensin kuin aavistus jostain hahmosta sumun keskellä, saaden hetken päästä jo miehen muodon. Rantaan päästyään toteaa verkkojen jääneen tällä kertaa tyhjiksi.

Harmaan kaikki sävyt esittäytyvät maisemassa. Niissä on varmasti mukana myös helmenharmaa - niin kuin helmi olisi muka ominut jonkun harmaan sävyn itselleen. Helmen harmaan.

Suomessa talvi on kovimmillaan helmikuun alussa ja se on vuoden kylmin kuukausi.
— Wikipedia