Hieno työympäristö

Ammattikalastaja kokemassa verkkojaan keskellä Vanajaveden selkää. On helmikuinen aamupäivä, pari astetta pakkasta, tyyntä. Aamuhämärä on jo väistynyt ja on kirkasta, vaikka yhtenäinen pilviverho peittääkin taivaan.

On hiljaista - tilaa ajatuksille, tilaa hengittää. Paljon tilaa.

Täällä joku toinen päivä - melkein mikä tahansa toinen päivä - olisi aivan erilainen. Pimeyttä, myrskyä, sadetta, lunta, räntää, pakkasta, viimaa, aurinkoa, hellettä. Kaikki säät - tänä talvena ne ovat vielä vaihtuneet koko ajan, lähes päivittäin.

Myös kalansaalis vaihtuu ja muuttuu koko ajan. Viikko sitten kuha liikkui paljon enemmän, nyt monet niistä ovat jähmettyneet paikoilleen pimeyteensä. Pian madekin liikkuu taas, nyt niitä ei verkkoihin ui yhtään. Parin tunnin päästä tukussa on kuitenkin taas laatikoittain tuoretta kalaa Vanajavedeltä.

Monipuolinen työympäristö. Joskus vaikea ja haastava, joskus kaunis ja melkein eteerinen niinkuin nyt. Hieno.